Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 9 januari 2018


Möte i Lindbergs föräldraförening   10/10  2017

Närvarande: Åsa Ekwall, Josefin Johansson, Carolina Kvarnström, Pelle Eriksson, Lillemor Johansson, Sara Abrahamsson, Eva Lindberg, Carola Bengtsson, Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Ordföranden öppnade mötet.

2. Val av två justerare. Åsa och Sara valdes att justera protokollet.

3. Godkännande av föredragningslistan. Mötet godkände föredragningslistan.

4. Föregående protokoll. Pelle gick igenom protokollet från föregående möte med skolan.

5. Likabehandlingsplanen. FF uppmärksammade skolan om att LBP från 15/16 ligger på hemsidan, rektor ser till att aktuell LBP ligger ute.

6. Uppdatering av hemsidan. FF uppmärksammade återigen skolan om all inaktuell information på hemsidan. Carola meddelade att det sedan terminsstarten utsetts en ny ansvarig för uppgiften, Jonathan. Han jobbar med sidan och det kommer även att utbildas fler som ska kunna hantera hemsidan. Därutöver ska skolan ta hjälp av kommunens IT-tekniker för det som ligger utanför skolans kontroll.

7. Bussar. Föräldrar har påpekat att dom inte fick läsårets busstider förrän när barnen kom hem efter första skoldagen, det måste bli bättre! Vi efterlyste också att information om regler för vilka som är bussberättigade skickas ut i god tid innan läsårsstart.

8. Skolmaten. FF frågade om hur läget är i matsalen. Carola berättade att det börjat en ny kock i skolköket, hon verkar ambitiös och har flera idéer om hur hon vill utveckla skolmaten. Vi samtalade om hur vi ska få en positivare attityd bland eleverna beträffande skolmaten, FF fortsätter med frågan.

9. Föräldramöte. FF har fått till sig att höstens föräldramöte inte hade det bästa upplägget. Carola hade också hört detta och berättade att det finns både positiva och negativa åsikter i ämnet. Hon pratar vidare med arbetslagen och ser om det går att få till det bättre nästa år.

10. Utvecklingssamtalen våren 2018. Vi tog upp tråden från ett möte i våras angående de bokade utvecklingssamtalen. Vi frågade om upplägget blir likadant detta läsår, Carola var kluven då lärarna har olika åsikter om metoden, fortsättning följer.

11. Klass 7. Lärartätheten har ifrågasatts i klass 7. Rektorn förklarade situationen i klassen och berättade att insatser är gjorda och åtgärder för att få ett bättre arbetsklimat arbetas fram.

12. Skolan informerar. Rektorerna kommer att träffa förvaltningen och ska då presentera studieresultaten på Lindbergs skola.

Att budgeten för skolorna i kommunen är tuff kommer inte som någon överraskning, även vår skola får anpassa kostymen därefter.

Elevrådsträffen för åk 4-9 visade på en lugnare skolstart i år samt att det märks att det är färre elever, man får mer plats att röra sig på.

Två elever från åk 9 ska tillsammans med Eva Lindberg representera Lindbergs skola i projektet "Auschwitz 99". Efter deras studiebesöksresa till Polen så redovisar gruppen vad dom lärt sig för skolans äldre elever samt vårdnadshavare.

13. FF informerar. Lindbergs FF tänker kontakta FF i andra skolor i kommunen för att samtala om bland annat skolmaten.

FF har inhandlat och överlämnat spel, bollar och leksaker till klasserna, det var uppskattat av elever och lärare.

Vi frågade om hur möjligheterna är för att FF´s medlemmar kan hjälpa till med att fixa på skolgården för elevernas trivsel. Skolan kollar behov och möjligheter.

14. Övrigt. Inget på denna punkt idag.

15. Nästa möte. Nästa möte med skolan den 5/12 Kl 17.00.

16. Mötet avslutas. Pelle tackade för intressant möte och avslutade detsamma.

 

 

Sekreterare                  Justerare

 

Hans Hansen               Åsa Ekwall                      Sara Abrahamsson