Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 9 januari 2018


Möte i Lindbergs föräldraförening  23/11  2017

Närvarande: Pelle Eriksson, Sara Abrahamsson, Sofie Karlsson, Åsa Ekwall, Lillemor Johansson (del), Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Pelle öppnade mötet.

2. Val av justerare. Sofie och Sara valdes att justera protokollet.

3. Godkännande av föredragningslista. Listan godkändes av mötet.

4. Föregående protokoll. Vi gick igenom de senaste mötesprotokollen och lade dom till handlingarna.

5. Ekonomi. Sara berättade att där är cirka 28500:- på kontot efter det stora spel och leksaksinköpet i början av oktober. Det är en hyfsad uppslutning av medlemmar, skolan har trots allt färre elever detta läsår. Vi kör dock en påminnelse på facebook för dom glömska.

6. Skolgården. FF inväntar svar från rektor om vi får fixa lite på skolgården för barnens trivsel. Vi går vidare efter besked.

7. Bussar. FF har blivit uppmärksammade på orättvisan mellan barnen som åker linjebuss kontra skolbuss. Linjebussåkande elever kan inte ta med någon kompis hem efter skolan som dom elever som åker skolbuss kan. Sofie tar kontakt med Håkan Olsson för besked.

8. Skolmaten. Vi bestämde att Pelle, Sara och Josefin ska gå vidare med jobbet runt skolmaten, kontakt ska tas med berörda och fortsättning följer.

9. Kvarglömda kläder. Åsa tar en titt i förrådet för kvarglömda kläder och styr upp vinterns tömning som sker vecka 2. Hon tar kontakt med lärarlagen om hur vi går tillväga.

10. Julmust. Vi beslutade att FF bjuder på julmust och pepparkakor till julbuffén som matsalen serverar den 20 december. Sofie och Sara styr upp det hela.

11.Loggan. Vi ska försöka få det utvalda förslaget anpassat för tryck och användning i föreningen.

11b. Hemsidan. Sofie ska göra en uppfräschning av vår hemsida och se till att den är anpassad efter gällande förutsättningar.

12. Övriga frågor. Elever har setts röka på skolans område, vad gör skolan åt det? Vi tar upp det med skolan.

Tidigare har vi pratat om ifall FF kan stötta klasserna i och med sammanslagningarna detta läsår. Vi tycker inte att det behövs då skolan gjort ett bra jobb under hösten och arbetat aktivt med dom problem som uppstått.

Vårens uppskattade föreläsning "Bli en kräsen konsument" med Tommy Svensson sponsrades av Valinge Bygdelag samt Fästningens Vandrarhem, FF vill rikta ett stort tack till dom för bidraget!

13. Nästa möte. Nästa möte hålls kl 17.00 den 5/12 med skolan, därefter den 11/1 2018 hos Sara.

14. Mötet avslutas. Ordförande tackade och avslutade mötet.

 

 

Sekreterare                      Justerare

 

Hans Hansen                    Sara Abrahamsson              Sofie Karlsson