Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 4 mars 2014

Styrelsemöte 140304



Närvarande: Per-Ola Eriksson, Steven Json, Lillemor Johansson, Elisabeth Karlsson, Sara Abrahamsson, Stigert Pettersson, Barbro Sjöholm och Carolina Kvarnström

1. Mötets öppnande
Mötet öppnas.

2a. Val av sekreterare
Carolina väljs för dagens möte

2b: Var av justerare
Sara och Elisabeth väljs till justerare

3. Oroligt på raster. Lite personal på skolgård?
Det upplever man inte på skolan, i år har man dessutom dubblat rastvakterna i F-2 mot förra året. Fler resurser är alltid önskvärt men är inte möjligt just nu.
Föräldraföreningen har till uppgift att se till helheten på trivseln i skolan. Vi agerar utifrån det uppgifter som föräldrar lämnar in till Föräldraförening via tex Facebook om flera upplever samma sak. Vi tar inte upp alla enskilda fall, uppstår det problem ska det i första hand tas med skolan direkt.

4. Skoltider inför Ht14
Skoltiderna kommer förmodligen att ligga kvar som idag pga logistik med skolskjutsar.

5. Övergång från förskola till förskoleklass
Föräldraföreningen har inga förbättringsförslag att ge skolan i frågan. Skolan upplever att de barn som börjar nu behöver mera hjälp än tidigare tex toalettbesöken. Kan det vara en effekt av att barngrupperna har blivit större med åren?  

6. Hygien matsal
Mötet diskuterade om möjlighet att sätta in fler handfat i matsalen. Stigert tar upp frågan med intendenten på Arbetsmiljö och återkopplar på nästa möte i maj.

7. Bäcken och dammen farligt område samt transporter innanför grindarna
De provisoriska grindarna som finns idag kommer att bytas ut till permanent staket. Det ÄR inte tillåtet för barnen att leka på området mellan matsal och ingång till högstadiet.
Skolan försöker hela tiden förbättra riskerna kring transporter inom skolområdet tex sker pellets-leveranser före eller efter skoltid.
Man har även försökt att få till ändrade tider för sophämtningen, men det företaget säger blankt nej.

8. Sjöararemossen – organisationen?
Stigert lovar att förbättra rutinerna och säkerheten kring friluftsdagar. Som det var i år, fungerade det dåligt. Avprickning av elever, personal på plats i tid, bussar etc.

9. Uppföljning av matlagning på skolan
ALLA
vill ha eget tillagningskök på skolan. FF fortsätter att driva frågan med Serviceförvaltningen så vi får eget kök.

10. Aktivitetslistan
Listan gicks igenom och uppdateras som eget dokument.  

11. Påskmusten
Påsklunchen/påskbuffén är onsdag den 9 april vecka 15. Stigert kollar om elevrådet vill delta i mustutdelning. Peter tar kontakt med de föräldrar som anmält sitt intresse att medverka.

12. Hur ska vi få mer medlemmar till föreningen?
Frågan parkerades och tas istället upp vid Föräldraföreningens eget möte.

13a. Skolan informerar
Den 23/4 kl 18.30-20.00 är det föräldrainfo till de barn som skall börja förskoleklass. Föräldraföreningen deltar och berättar om sin verksamhet.

Lindbergs skola utsedd som pilotskola att pröva mobil fritidsverksamhet. Ett försök att ge även de som bor utanför tätort en fritidsverksamhet/fritidsgård där man ska ha bl.a  skapande verksamhet, spela musik etc.

Skolan ser över hur man ska göra i framtiden angående språkval. Ska det finnas kvar möjlighet att välja mellan tre språk och vilka språk ska finnas kvar? Kravet är att man ska kunna fortsätta läsa språket på gymnasiet. Beslut skall vara klart till hösten 2014.

Skolan har köpt in ljuddämpande bänkar och stolar till tre skolklasser och har äskat pengar till ytterligare två klasser.

Eleverna i åk 4 har fått ipads som en test att se hur skolarbetet kan utvecklas. Utvärdering sker kontinuerligt.

13b Övriga frågor
Får föräldrar göra besök i skolan? Ja, men man ska först komma överens med läraren att det är okej. Som förälder får man respektera att det kan förekomma omständigheter som gör att man får ett nej.

Det finns idag 11.418 kr i kassan. Vi kommer att få en utgift för påskmust samt avgångspresent till åk 9.  Kanske det blir aktuellt att köpa in fotbollar nu till våren?

Skolan är inte emot sponsring från enskilt företag, vill titta på fall till fall. Skolan tar beslut från ett etiskt perspektiv.

14. Nästa möte
Nästa APT möte den 13/5 kl 19.00, Peter skickar kallelse.
Peter kallar också till föreningens nästa egna möte.

15. Mötet avslutas
Per-Ola tackade för mötet och förklarade mötet avslutat.

 

 

 

 

 

 

Carolina Kvarnström
Sekreterare

 

Sara Abrahamsson                                                        Elisabeth Karlsson
Justerare                                                                        Justerare