Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

onsdag 13 september 2017


Möte i Lindbergs föräldraförening  3/4  2017

Närvarande: Lillemor Johansson, Pelle Eriksson, Carolina Kvarnström, Josefin Johansson, Åsa Ekwall, Carola Bengtsson, Monica Nilsson, Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Pelle öppnade mötet.

2. Val av två justerare. Lillemor och Carolina valdes till justerare.

3. Godkännande av föredragningslista. Kvällens föredragningslista godkändes av mötesdeltagarna.

4. Likabehandlingsplanen. Vid föregående möte gick styrelsen igenom Likabehandlingsplanen. Nu tog vi upp en del punkter och skrivningar som vi funderade över och fick svar från rektorerna. Bland annat regler för mobiler, tydligare riktlinjer för de yngre årskurserna, saknaden av vissa klasser i planen, tydligare presentation av planen på föräldramöten. Skolan uppskattade vår granskning.

5. Uppdatering av skolans hemsida. Vi har flera gånger tidigare påpekat inaktuell information på hemsidan. Carolina hade till detta möte sammanställt ett urval av uppgifter som var gamla redan för länge sedan. Carola berättade att en uppdatering är påbörjad och resultatet växer fram.

6. Återkoppling av rektorer till föräldrar. Föräldraföreningen har fått flera indikationer på att lovad återkoppling från skola och rektorer uteblivit. Vi ställde frågan om rektorerna tyckte det kommer många samtal och e-brev. Det går i perioder, ibland är det väldigt mycket blev svaret. Skolans mål är att svara inom tre dygn. Har man inte fått svar inom sju dygn så uppmanas man höra av sig igen.

7. Skolan informerar. Till hösten, då Trönninge skola startat, så övergår Lindbergs skola till att samla F-3 i samma byggnad, 4-6 ihop och 7-9 i ett hus. F-3 kommer att vara där Gul nu är, 4-6 i nuvarande Gröna och 7-9 blir kvar i nuvarande lektionssalar. Skolan gick igenom processplanen för vårens arbete med att strukturera upp skolan inför hösten. Det kommer att hållas ett informationsmöte i matsalen den 4 Maj, inbjudan kommer senare.

8. Föräldraföreningen informerar. Vi berättade att vi kommer att köpa in bollar, hopprep och andra leksaker till eleverna nu när våren är på gång.

Frågan om det är okej att använda inneskor i skolan har kommit upp, och svaret är att inneskor får användas.

Vi tog upp att föräldraföreningen gärna ser lärarrepresentanter på våra möten med skolan.

9. Övrigt. Informationsdag för åk7-9 av polisen den 9/5, information kommer ut på berörda bloggar. Vi passade på att tacka Lillemor för allt jobb hon lagt ner i samband med föreläsningen "Bli en kräsen konsument". Det blev en mycket uppskattad föreläsning.

10. Nästa möte. Tidpunkt för nästa möte kommer senare.

11. Mötet avslutas. Pelle avslutade mötet tillsammans med skolan.

 

Sekreterare                     Justerare

 

Hans Hansen                   Lillemor Johansson       Carolina Kvarnström