Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 26 mars 2013

Styrelsemöte 130326


Föräldraföreningsmöte 2013-03-26
Närvarande: Sofie Karlsson, Carolina Kvarnström, Sara Abrahamsson, Lillemor Johansson, Sandra Larsson, Per-Ola Eriksson, Elisabeth Karlsson, Peter Nilsson, Hans Hansen, Eva Lindberg, Barbro Sjöholm och Monika Nilsson

1. Mötet öppnas
Mötet öppnas.

2. Val av justerare
Sara Abrahamsson, Elisabeth Karlsson

3. Val av representant i styrelsen, på den vakanta platsen
Styrelsen väljer in Hans Hansen

4. Genomgång av föregående protokoll
Sandra går igenom föregående mötesprotokoll

5. Hemsidan och medlemsavgifts-avi
Peter skapar en ny blogg till FF. Peter jobbar på med denna och den finns för påseende. Samma URL som tidigare fast med 00 på slutet. - Angående att alla klasser inte fick kallelse till årsmötet – skall vi ordna med distributionen själva? Peter tar på sig att ordna med detta. Antingen ordnar med printade lappar eller håller koll på att skolan gör det.

6. Budget
 - 538:- kom in via årsmötet från att Bosse sålde sina böcker och intäkterna gick till FF.
11 900:- finns i kassan, planerade inköp är CD/DVD-skivor till niorna som avslutningsgåva, påskmust och sparkcyklar, 4 st till fritids. Vi beslutar att slopa glassen vid skolstart då vi anser att vi kan nyttja de pengarna på bättre sätt.

Skolan hälsar att tidigare inköp varit mycket uppskattat.

Förslag om att spara en summa till nästa år för att använda till föreläsare nästa år tas upp. Vi beslutar att göra så.

Skolan redogör kort för hur budgethanteringen i varje arbetslag ser ut. Allt från kultur-utflykter, bussar, skolmaterial, leksaker osv ligger i samma budget.

Vi ställer oss frågan var äventyrspedagogiken tog vägen. Många tycker att detta var mycket positivt och plötsligt var det borta. Då Stigert inte är på plats så bordlägger vi frågan till nästa möte. Äventyrspedagogik är ett inslag som många är väldigt positiva till och kan FF bidra ekonomiskt på något vis till att detta kommer igång igen i någon form så välkomnas input.

Skolan påminns om att inventera och kolla upp vad som är trasigt på skolgården och som behöver lagas. Detta kom på tal då en del investeringar behöver göras, inte nödvändigtvis från FF dock. På tal om att en del saker på skolgården är trasigt tas säkerhetsfrågan i och med detta upp. Skolan svarar att skyddsronder görs årligen. Önskemål om tätare skyddsronder görs framförs av FF. T.ex varje kvartal, åtminstone i den miljön barnen vistas i.


7. Arbetsmiljön i matsalen
Då Stigert inte är på plats kan vi inte ta upp frågan ang ljudnivån och dess mätning. Vi bordlägger denna fråga. Angående brickor så är det inte pga besparingar som dessa togs bort. Kommunen har inte längre brickor av flera skäl. Vi lämnar därmed denna fråga. Det finns någon form av behandling som man kan lägga på borden men vi tar med detta tills Stigert är med på nästa möte. Skolpersonalen har tillsynsansvar i matsalen

8. Biltrafiken på skolgården
Skyltning saknas som förbjuder bilkörning i laglig mening. Det som finns är "parkering förbjuden". Monika har ansökt om grind att sätta upp som endast släpper igenom utryckningsfordon. Om skolan inte får grind så ansvarar de för att få någon form av skylt.

9. Aktivitetslistan
Carolina visar skolans representanter aktivitetslistan. Vi går inte igenom varje punkt utan skolan tar med sig denna för att gå igenom den.

10. 9:ornas gåva
CD/DVD med bilder. Skolan ombesörjer inköp och för att fylla den med bilder och FF delar ut den och betalar den.

11. Skolan informerar
Angående elevhälsa - plan finns om diskriminering och kränkande behandling. ARIL-representanter och elevhälso-team har varit och skall på nätverksträff i detta arbete. Kvalitetsdialog hålls med förvaltningsledningen och de har haft möte. Innan mötet gjordes en enkätundersökning. Denna visar att barnen över lag mår bra i skolan. Skolan kommer att ge oss resultaten för undersökningen. Avser åk, 5, 6, 8 och 9. Även möten mellan rektor och elevrådet finns och fungerar väl.


- Skolinspektionen kommer till Lindbergs Skola och gör en så kallad breddad undersökning den 13-17 maj. Denna fokuserar på att presentera förbättringsåtgärder för skolan utifrån stadgar som finns.

- De nya 6-åringarna har delats in i grupper. Informationsmöte kommer att hållas den 25/4 kl 18.30. FF kommer att ha representant för att informera om föreningen. Sara, Pelle och Hans tar på sig att göra detta.

Nationella prov hålls just nu för åk 3, 6 och 9.
10. Övriga frågor - Angående Bussarna – Elisabeth har varit i kontakt med rektor och buss-samordnare. Fråga gäller att de små barnen missar ca 10 minuter i skolan/dag för att de behöver gå tidigare för att hinna med bussen. Eva informerar om att barnen ändå är i skolan tillräckligt mycket, planen är så  pass vältilltagen. Enligt samtal mellan Elisabeth och Stigert så ser Stigert det dock som ett problem. Diskussionen fortsätter inför nästa förhandling med bussbolagen, denna kommer att ske inför nästa läsår. FF påpekar att även om eleverna har ett väl tilltaget schema så skall ju vecko-/dags-schema stämma bättre än vad de gör nu. Frågan väcks om att organiseringen när barnen skall ner till bussen är rörig. En eller två vuxna skall vara bussvakter till alla de små (och stora) barnen som skall åka buss. Skolan tar med sig frågan för diskussion.
11. Nästa möte 2013-05-21 kl 18.30




12. Mötet avslutas
Sandra Larsson Sekreterare

Sara Abrahamsson Elisabeth Karlsson Justerare Justerare