Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

måndag 13 mars 2017


Möte i Lindbergs föräldraförening    8/3  2017

Närvarande: Lillemor Johansson, Åsa Ekwall, Carolina Kvarnström, Pelle Eriksson, Sara Abrahamsson, Sofie Karlsson, Malin Young, Josefin Johansson, Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Pelle öppnade kvällens möte hos Lillemor.

2. Val av justerare. Carolina och Åsa valdes att justera protokollet.

3. Godkännande av föredragningslista. Efter att vi beslutat att punkt 16 ska ingå i punkt 14 så godkändes föredragningslistan.

4. Föregående protokoll. Hans läste upp föregående protokoll och det lades till handlingarna.

5. Ekonomi. Föreningens kassa innehåller 31900 kr. Där är några småposter samt kommande föreläsning som kommer att belasta kassan. Det kommer fortfarande in medlemsavgifter. Vi beslutade att köpa in spel, bollar och leksaker inför vårens ankomst.

6. Likabehandlingsplanen (LBP). Vi tog en lång stund på oss för att gå igenom LBP. Vi hade alla inför mötet förberett oss genom att läsa den hemma och tog under mötet upp många punkter för diskussion. Vi enades om att ta med oss en del saker vidare till nästa möte med skolan. Åsa sammanställer underlag.

7. Uppdatering av skolans hemsida. Vi konstaterade många inaktuella uppgifter på hemsidan, Carolina gör en liten genomgång för att visa på behovet av en uppdatering.

8. Återkoppling av rektorer till föräldrar. Vi har erfarit att det alltför ofta inte återkopplas från skolan, vi tar med frågan vidare.

9. Överlämning mellan lärare. Vi pratade om gångna överlämningar, vi enades om att skjuta frågan på framtiden och se vad som sker.

10. Utvecklingssamtal. Hur ska elever uppnå sina mål? Denna punkt blev behandlad under punkt 6.

11. Ska lärare vara med på våra möten? Vi kom fram till att vi önskar lärarrepresentanter på våra möten med skolan.

12. Stormöte med föräldrar. Vi har pratat om att ordna ett stormöte med föräldrar/vårdnadshavare för att få idéer och engagemang. Vi beslutade att ta fram en enkät i ett första skede. Malin, Carolina och Sofie tar tag i detta.

13. Föreläsningen: Bli en kräsen konsument. Vi gick igenom antal anmälda och kollade så att allt gick enligt plan. Glöm inte er anmälan!

14. Aktivitetslistan och dess vara eller inte vara. Carolina pratade om listan. Vi överväger att omarbeta den till en verksamhetsplan. Carolina gör ett förslag på hur den kan se ut.

15. Vakanta platser. Sedan årsmötet finns det ett par vakanta platser som revisorsuppleanter och en i valberedningen. Pelle låter valberedningen jobba vidare med tillsättningen.

16. Aktivitetslistan. Punkten ingår i punkt 14.

17. Övriga frågor. Föräldraföreningen har fått påtryckningar om att elever fryser i högstadiedelen. Enligt brevskrivaren får eleverna inte använda inneskor på dom kalla golven. Varför? Vi frågar skolan.

Vi bestämde att bjuda på glass till Påskbuffén, detta istället för tidigare bestämda saker.

Vi har fått invändningar om nedläggningen av Tysklandsutbytet. Föräldraföreningen tar detta vidare för att om möjligt reda ut oklarheter. Sara och Pelle jobbar vidare med frågan.

18. Nästa möte. Tidpunkt för nästa möte är ej bestämt.

19. Mötet avslutas. Pelle tackade Lillemor för gästfriheten och avslutade mötet.

 

Sekreterare                     Justerare

 

Hans Hansen                  Carolina Kvarnström             Åsa Ekwall