Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

måndag 30 januari 2017


Möte i Lindbergs föräldraförening   12 / 1   2017


Närvarande: Sofie Karlsson, Sara Abrahamsson, Pelle Eriksson, Lillemor Johansson, Carolina Kvarnström, Åsa Ekwall, Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Pelle hälsade välkomna och öppnade mötet.

2. Val av justerare. Carolina och Lillemor valdes till protokolljusterare.

3. Godkännande av föredragningslista. Mötet godkände föredragningslistan.

4. Föregående protokoll. Pelle gick igenom föregående protokoll.

5. Årsmöte 2017. Vi pratade om årsmötet och bestämde att det hålls den 15/2 klockan 18.00. Pelle styr upp förberedelserna och återkommer med lokal.

6. Ekonomi. Sara redogjorde för föreningens ekonomi vilken är god. Vi har fått in ca 14500 kronor i medlemsavgifter detta läsår vilket är mindre än samma tid förra året. Efter de senaste utbetalningarna finns det 31890 kronor på föreningens konto. Vi konstaterade att införandet av möjligheten till att betala med Swish slog väl ut och det blir en fortsättning med det. Vi har fått förfrågan om att bidraga med spel och bok till fritids satsning på matematik. Vi beslöt att köpa in spelen som dom önskat.

7. Maten. Vi hade en lång diskussion om hur skolmaten ska få bättre rykte. Pelle har varit i kontakt med personal i skolköket och vi planerar vidare för ett möte mellan skolkökspersonalen och föräldraföreningen. Pelle fortsätter med den punkten.

8. Julmusten. Vi frågade på föräldraföreningens Facebooksida i höstas om alternativ till julmusten, gensvaret blev dåligt. Fokus hamnade mer på mustens vara eller inte. Sara och Åsa representerade föräldraföreningen vid julbuffén och allt flöt på bra.

9. Påskaktivitet. Ska vi göra något till påsk? Vi spånade bland många förslag och idéer. Lillemor och Sofie är ansvariga för fortsättningen.

10. Föreläsningar. Vi har under det senaste året jobbat på flera olika spår för att få till stånd någon intressant föreläsning. Flera turer senare så har vi troligtvis möjlighet att samarrangera en föreläsning om mat ihop med Valinge Bygdelag. Lillemor fortsätter i frågan.

11. Logotyp. Vi uppdaterade oss i statusen i framtagandet. Det jobbas på projektet fick vi reda på.

12. Adressändring. Vi beslutade att ändra föreningens adress så den går till ordförande. Vi beslöt även att ordföranden ska ta över Sofies del av fullmakten för vårat konto.

13. Aktivitetslistan. Carolina uppdaterar listan och skickar till styrelsens medlemmar.

14. Övriga frågor. Vi blev informerade om att Tysklandsutbytet med Lübeck  har avbrutits på Lindbergs skolas begäran.

15. Nästa möte. Nästa möte blir Årsmötet den 15/2 kl 18.00.

16. Mötet avslutas. Ordföranden avslutade mötet.

 

Sekreterare                   Justerare

 

 

Hans Hansen                 Lillemor Johanson           Carolina Kvarnström