Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

måndag 30 januari 2017


Möte i Lindbergs föräldraförening   24 / 10   2016


Närvarande: Pelle Eriksson, Lillemor Johansson, Sara Abrahamsson, Sofie Karlsson, Monica Nilsson, Carola Bengtsson, Hans Hansen

1. Öppnande av mötet. Pelle hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

2. Val av justerare. Till justerare för protokollet valdes Sofie och Sara.

3. Godkännande av föredragningslista. Föredragningslistan godtogs.

4. Föregående protokoll. Pelle gick igenom föregående protokoll med skolan och det lades till handlingarna.

5. Parkering för att hämta på fritids. Problemet med hindrande parkerade bilar i backen fortsätter. Grannar till skolan har påpekat situationen och hoppas på bättring. Det görs en ny informationsraid och information går i dagarna ut till fritids.

6. Kontinuitet för eleverna. Föräldraföreningen belyste problematiken, både tidigare och inför framtiden med Trönningeskolan i sikte. Rektorerna betonade att arbetet med kontinuitet pågår och att det är många aspekter att ta hänsyn till. Skolan väntar på besked om elevantal inför nästa läsår för att kunna planera lärarbehovet.

7. Resurser. Vi pratade om skolans resurser. Rektorerna tycker resurserna är tillfredsställande och det finns flera sätt att möta elevernas behov.

8. Lindbergs skolas framtid. Har Lindbergs skola någon profil för framtiden, var frågan som ställdes. Rektorerna lyfte fram IT-kunskapen, samarbetet med närbelägna företag samt att möta eleven där den befinner sig. Vi hade ett litet samtal om framtida samarbeten.

9. Fotbollsmål till högstadiet. Vi hoppas på att få mål till högstadiet, vi tycker att alla chanser till rörelse är positivt.

10. Mobiler i skolan. Hur tänker skolan om ett eventuellt mobilförbud? Det är flera undersökningar som pekar på sambandet mellan huvudvärk och många timmar vid en telefon/surfplatta/datorskärm. Rektorerna tar med sig frågan till lärarlagen för att få deras syn på ämnet.

11. Studiero för Åk 9. Det klagas över bristande studiero i 9:an. Det är vissa elever som stör för sina klasskamrater och dom störda anser inte att lärarna tar tag i problemet, inte heller blir det några konsekvenser för dom störande eleverna. Skolan kollar vidare.

12. Matrådet. Hur går arbetet med matsituationen? Vi fick reda på att inget matråd har hållits i höst. Vi arbetar vidare i frågan enligt tidigare protokoll.

13. Elevrådet. Föräldraföreningen undrade hur elevrådsarbetet fortskrider. Rektorerna berättade att det hålls två elevråd per termin.

14. Julmust. Vi förhörde oss om inställningen till att servera julmust i år. En majoritet var emot och ville hellre bjuda på något annat.

15.  Aktivitetslistan. Åsa tittade igenom listan.

16. Övriga frågor.

+ Vad säger skolan om fler rastakiviteter/spel? Carola svarade att det är trångt och platsen för fler saker saknas. Gärna nästa läsår.

+ Ska det krävas internet hemma för att kunna göra läxor? Skolan tar med sig frågan.

+ Har skolan några planer på att gå över från I-pad till dator? Dom planerna finns inte för tillfället.

17. Nästa möte. Tid för nästa möte är i skrivande stund inte bestämt.

18. Mötet avslutas. Pelle avslutade ett trevligt och smidigt möte.

 

 

Sekreterare                      Justerare

 

Hans Hansen                   Sara Abrahamsson             Sofie Karlsson