Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

söndag 23 oktober 2016


Möte i Lindbergs föräldraförening   29/9  2016

Närvarande: Pelle Eriksson, Lillemor Johansson, Åsa Ekwall, Carolina Kvarnström, Sofie Karlsson, Sara Abrahamsson, Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Pelle hälsade oss välkomna hem till Sofie och öppnade mötet.

2. Val av justerare. Vi valde Lillemor och Åsa till justerare.

3. Godkännande av föredragningslistan. Mötet godkände kvällens föredragningslista.

4. Föregående protokoll. Åsa läste igenom föregående protokoll och vi lade det till handlingarna.

5. Ekonomi/medlemsavgift. Föreningen har 19352 kronor på kontot redovisade Sara. Vi pratade om hur vi ska nå ut med informationen om årets medlemsavgift. Sara kollar hur det fungerar med Swich. Någon form av affisch att sätta på entréerna till Fritids. Åsa redovisade vad Blå/gul och F-6 B önskade från Föräldraföreningen. Det var allt från bollar och spel till bollplank och soffa. Vi kollar priser och tar beslut senare. Innan dess skaffar vi efterfrågade pingisrack.

6. Kontinuitet för eleverna. Frågan har kommit upp om hur skolledningen jobbar med att skapa kontinuitet för eleverna, vi tar upp frågan med skolan.

7. Loggan. Vi tittade på förslagen som eleverna gjort och valde ut ett alster som vi kommer att använda.

8. Skolmaten. Det är fortfarande klagomål på maten. Vi kommer att fördjupa oss i frågan varför det ligger till på detta viset. Pelle och Sofie håller i det. Vi ska försöka att få reda på bland annat kostnader och spill.

9. Trönningeskolan/Lindbergskolan. Vi har fått besked om att det ska hållas ett informationsmöte den 12 Oktober som ska handla om nästa läsår. Där kommer bland annat att redovisas hur upptagningsområdena kommer att se ut. Hur kommer Lindbergs skola att profilera sig i kampen om eleverna? Hur stora blir klasserna? Det är flera frågor som söker svar.

10. Fotbollsmål. Det har kommit nya mål till grusplanen vilket är toppen. Nu är det 7-9ornas tur att få mål till ytan bakom gymnastiksalen.

11. Mobiltelefoner i skolan. Kommer eleverna att röra på sig mer om mobiltelefoner blir förbjudna i skolan? Forskning säger det. Elever bör lockas att gå ut på rasterna, det är bra för kroppen att vara borta från skärmarna ibland.

12. Aktivitetslistan. Carolina gick igenom listan och den justerades.

13. Övriga frågor. Inga övriga frågor.

14. Nästa möte. Nästa möte är den 24/10 klockan 17.00 med skolan.

15. Mötet avslutades. Pelle avslutade mötet.

 

Sekreterare                       Justerare

 

 

Hans Hansen                     Lillemor Johansson          Åsa Ekwall