Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

onsdag 14 september 2016


Protokoll fört vid möte med

Lindbergs föräldraförening & Lindbergs skola  160815

                                                                  

Närvarande för Föräldraföreningen: Pelle Eriksson, Sara Abrahamsson, Elisabeth Karlsson & Åsa Ekwall.

Närvarande för Lindbergs skola: Carola Bengtsson & Monika Nilsson

Sekreterare: Åsa Ekwall

 

 

1.  Öppnande av mötet.

Pelle öppnade mötet.

 

2. Val av justerare.

Sara Abrahamsson och Elisabeth Karlsson valdes att justera protokollet.

 

3. Godkännande av föredragningslista.

 

4. Föregående protokoll.

Pelle gick igenom protokollet från vårt senaste möte med skolan.

 

5. Föreläsningar

I samråd med föräldraföreningen kommer skolan att erbjuda en föreläsning ”Var går gränsen” i samband med höstens föräldramöte, både för år F-3 samt 4-9. Föreläsningen kommer att vara ca 30 min och ske i skolans matsal och hållas av skolans psykolog Christoffer Eliasson.

Gällande de andra föreläsningar vi tidigare diskuterat, Bonden i skolan samt Matkuten, kommer Monika och Carola att ta detta vidare till skolans olika arbetslag och låta pedagogerna diskutera utifrån ett eventuellt temaperspektiv. Vi funderade även vidare om det fanns möjlighet att se på någon mer föreläsning gällande barns läs- och språkutveckling. Återkoppling kring detta sker vid nästa möte med skolan måndag 24/10 kl. 17.00.

 

6. Lindbergs skola, en trygg skola?

Vi diskuterade kort vidare om Lindbergs skola som varande en trygg skola eller ej. Pedagogerna på skolan har under uppstartsveckan, veckan innan eleverna börjar, startat med värdegrundsarbete med fokus på trygghet och trivsel. Detta arbete pågår under hela läsåret.

 

7. Logga till Föräldraföreningen

Karolina Kvarnström har fått ett urval av förslag till logga gjord av elever på Lindbergs skola. Alla elever har blivit erbjudna att delta på frivillig basis och arbetat med detta under bildlektionerna. Urvalet har kommit oss tillhanda genom bildläraren Anna-Lena.

 

8. Lång skoldag på onsdagar/fisk på menyn.

Föräldraföreningen hade på förslag att ändra fiskdagen till annan dag i veckan då fisk inte är den stora favoriten bland dagens ungdomar och vi känner att under en långdag behöver barnen all den energi de kan få. Tyvärr är detta omöjligt då hela kommunen har upphandling och färsk fisk till skolorna på onsdagar. Arbetet för skolan och oss föräldrar blir istället att försöka ge en positiv syn på nyttan med att äta fisk.

Gällande de äldre eleverna, år 7-9, kommer Carola att ta kontakt med Irene för att se om cafeét kan ha öppet även onsdag em.

 

9. Maten/matsalen

Det är samma kockar i matsalen som förra läsåret dock lite annan ny kökspersonal. Matråd finns på skolan där elevrepresentanter, kökspersonal och rektor deltar. Här kan eleverna fortsatt ge sin syn på maten i matsalen.

 

10. Fotbollsmål

I nuläget har skolan inga fotbollsmål då de gamla togs bort pga skaderisk. Skolans vaktmästare Walter har kontakt med Kultur och fritid för att se om möjlighet finns att kunna få mål genom någon annan verksamhet i kommunen/någon förening som ev har mål över. Rektorer kollar upp vidare med Walter, återkoppling vid nästa möte.

 

11. Skolan informerar/lärartjänster/nyheter inför läsåret -16/-17

Ø Skolan börjar bli trångbodda. Förnärvarande går det 495 elever på Lindbergs skola, skolan är byggd för 500 elever.

Ø Behöriga lärare på alla lärartjänster på skolan. Alla tjänster är tillsatta.

Ø Skolan kommer att starta upp en sk flexenhet. Denna enhet är i första hand till för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar dvs autism, ADD, ADH… Flexenheten kommer att arbeta utifrån den enskilde elevens behov. Allt för att alla elever ska ha samma möjlighet att nå kunskapskraven utifrån sina förutsättningar.

Ø I F-3 pågår ett utvecklingsarbete inom svenska och matematik. Det finns tre ansvariga pedagoger. I matematik Ingela Karlsson, i svenska Sofie Bengtsson, dessa pedagoger arbetar år 1-3. Sofie Bengtsson arbetar även direkt mot år 2 med LIV, Läsa I Varberg. Detta är en satsning som kommunen gjort för att få igång läsningen hos alla elever. Här tränas läsning i grupp eller enskilt, läsning efter vissa modeller eller läsning i bok…  I  F-klass finns Johanna Karlsson som arbetar språkutvecklande. År 1-3 kommer även att få stöttning av Varbergs kommuns språkutvecklare (läs/skriv) Margareta Bengtsson och Fredrik                              .

Ø År 4-6 kommer att arbeta med ÄDK, Ämnes Didaktiskt Kollegium. Här kommer pedagogerna att gå på djupet inom sitt ämne. Pedagogerna planerar och diskuterar och utvärderar sina och varandras lektioner.

Ø Skolsköterska Ingemo är tillbaka på sin tjänst.

Ø Specialpedagog Boo Larsson går i pension sista september. Han kommer inte att ersättas utan skolan har redan tre specialpedagoger, en i varje spår.

 

12. Aktivitetslistan

Punkten struken denna gång.

 

13. Övriga frågor

Sara tog upp att det vid skolstart finns mycket jord vid och runtom lekredskapen då arbete skett för att anpassa skolgården till en elev med funktionsnedsättning. Skolan försöker driva på färdigställandet så att högarna av jord ska vara borta så snart som möjligt.

Förrådet med kvarglömda kläder töms under slutet på augusti. Vi kommer att få hjälp att tömma och tvätta kläderna för vidare försändelse till behövande barn. Vi beslöt dock att slänga ”magiska” vantar, underkläder och sockar. Vore bra om pedagogerna kunde slänga detta innan man bär ner och lämnar av i klädförrådet.

 

 

14.       Nästa möte med Lindbergs skola sker

måndagen den 24 oktober kl 17.00 i skolans konferensrum.