Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

måndag 15 augusti 2016


Möte i Lindbergs föräldraförening.  9/5  2016

Närvarande: Pelle Eriksson, Sofie Karlsson, Carolina Kvarnström, Sara Abrahamsson, Lillemor Johansson, Åsa Ekwall, Carola Bengtsson, Monica Nilsson, Kristoffer Eliasson (del av), Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Pelle öppnade mötet.

2. Val av justerare. Sara och Sofie valdes att justera protokollet.

3. Godkännande av föredragningslista. Efter beslut om att byta punkt 8 & 9 med 5 & 6 så godkändes föredragningslistan.

4. Föregående protokoll. Pelle gick igenom protokollet från vårt senaste möte med skolan.

5. Likabehandlingsplanen. Vi tog upp några frågor om likabehandlingsplanen och regler på skolan. Vi påtalade behovet och nyttan av regler för skolans elever och klasser samt värdet av lika regler över spårgränserna. Otrygga platser, vi belyste hur viktigt det är att jobba med att få barnen att känna sig trygga i skolmiljön.

6. Lindbergs skola, en trygg skola? Föräldraföreningen har fått en hel del brev och samtal om incidenter på skolan, vårdnadshavarna undrar vad skolan gör för åtgärder. Skolledningen trycker på värdet att som vårdnadshavare i första hand kontakta skolan vid uppkomna situationer. Föräldraföreningen har i förväg gett skolan en del av inkomna händelser. Skolan har tagit del av materialet men menar att det är missvisande. Skolan hänvisar till en enkätundersökning bland eleverna som tydligt visar att barnen känner sig trygga i skolan. Föräldraföreningen påpekade ändock att information inkommit i form av brev, som påvisar motsatsen till skolans undersökning. Vi kom fram till att vi ska förbättra kommunikationen mellan skolan och hemmen. Skolledning och föräldraföreningen är mycket positiva till förutsättningarna som finns i Lindberg och tror på ett bra samarbete mellan alla parter.

7. Äskade pengar. Föräldraföreningen har beställt västar till F-klasserna. Sara verkställer inköpet av en CD-spelare till röd-grön F-3. Lillemor har köpt leksaker för utebruk som hon levererade i dag. Vi ska även köpa in böcker till F-klasserna som troligtvis kommer att delas ut vid skolavslutningen. Vi beslutade att ge 4000 kronor extra till Tysklandsutbytet.

8. Föreläsningar. Föreläsningen "Säkra varje unge" togs upp men beslutades att inte gå vidare med i nuläget. Carola förespråkar föreläsningar i ämnet relationer i föräldrarollen. Vi samtalade om upplägg och siktar på något strax efter skolstart i höst och då kanske vi kan få med skolpsykolog Kristoffer Eliasson som föreläsare.

9. Lek ute på ängen. Carola berättade att försäkringar gäller all skoltid och tid till och från skolan. Lek på ängen får förekomma om där finns övervakande personal.

10. Skolavslutningen. Skolan skickar tidsschema till oss och ett informationsbrev till hemmen. Vi tog upp önskemålet om att avslutningen ska hållas senare på dagen, som vissa andra skolor i kommunen. Rektorerna lyssnade och får tid på sig att tänka på idén.

11. Parkering i backen. Parkering fortsätter att ske utanför grinden i backen vid fritids. Vi poängterade att det är en utryckningsväg. Föräldraföreningen har tillåtelse från skolan att jobba vidare i ämnet.

12. Loggan. Vi fick reda på att förslag på skollogga presenteras på vårvernissagen i morgon.

13. Maten/matsalen. Vi har fått in klagomål på skolmaten, även skolan har fått klagomål från vårdnadshavare. Skolan lägger ner ett stort arbete på den fronten just nu. Lärare, elever och personal i matsalen jobbar tillsammans för en förbättring. Skolan berättade att dom återupptagit matrådet. Där har tagits upp positiva och negativa åsikter om mat och matsal. Eleverna har kommit med många förslag och det kommer bland annat hållas temaveckor i matsalen framöver.

14. Skolan informerar. Regeringen har beslutat att det ska bedrivas mer matematikundervisning i dom svenska skolorna. Från årskurs 4 kommer skolveckan att förlängas med en timme nästa läsår. Den timmen läggs på onsdagar.

15. Aktivitetslistan. Carolina gick igenom vår aktivitetslista och uppdaterade den.

16. Övriga frågor. Det har framkommit att spik och flisor sticker ut på klätterställningen, skolan för vidare till berörda.

Frågan om vilket smör som serveras i matsalen har åter kommit in till oss. Skolan står fast vid tidigare ståndpunkt att hålla ner fettmängden och följer kommunens rekommendationer.

17. Nästa möte. Nästa möte är 15/8 klockan 17.00 i skolan.

18. Mötet avslutas. Pelle tackade dom närvarande för ett bra möte och avslutade detsamma.

 

Sekreterare                       Justerare

 

Hans Hansen                     Sara Abrahamsson          Sofie Karlsson