Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

söndag 8 maj 2016

Möte i Lindbergs föräldraförening, 27/4 2016


 

Närvarande: Sofie Karlsson, Sara Abrahamsson, Åsa Ekwall, Pelle Eriksson, Lillemor Johansson, Matilda Nilsson, Carolina Kvarnström, Elisabet Karlsson, Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Pelle öppnade mötet.

2. Val av justerare. Åsa och Lillemor valdes till protokolljusterare.

3. Godkännande av föredragningslista. Mötet godkände föredragningslistan.

4. Föregående protokoll. Hans läste igenom föregående protokoll och det lades till handlingarna.

5. Föreläsningar. Sara berättade om "Säkra varje unge". Dom föreläser om sexuella övergrepp och grooming. För skolelever i mellanstadiet är det gratis och man kan köpa till en föreläsning för vårdnadshavare. Rektor ska ha blivit kontaktad, vi ser vad det landar. Vi pratade vidare om "Matakuten" som fortfarande är intressant, Pelle kontaktar Carola för att kolla läget, fortsättning följer.

6. Likabehandlingsplanen. Skolan har tagit fram en reviderad version av likabehandlingsplanen. Vi tittade igenom den och samtalade om en del punkter och konstaterade att den ser i stora delar bra ut. Till nästa möte med skolan gör vi en punkt där vi går igenom planen och får den förklarad för oss. Åsa håller i det arbetet.

7. Ekonomi. Sara meddelade att ekonomin är god och där är 34 000 kronor på kontot, efter beslutat köp av västar till F är där 29 800 kvar.

8. Inköp böcker/västar etc. Röd Fritids önskar en CD spelare som vi beslutade inhandla, Sara köper. Sara har beställt reflexvästar till F barnen enligt önskan från fritidsledarna. F-6 A har äskat pengar till uteleksaker, vi beslutade köpa in till både A och B spåret, Lillemor verkställer. Fröknar i F önskar böcker till barnen i F. Vi hör om Kråkeböcker är ett bra alternativ.

9. Skolavslutning. Vi pratade om alternativ till CD-skivan som avslutningspresent till niorna. Vi ställer frågan till skolan vid nästa möte. Vi kommer även i år att erbjuda oss att hjälpa till vid kyrkdörrarna på avslutningen. Vi har fått ett brev med önskemål om att avslutningen ska hållas senare på dagen för att få bättre harmoni i dagen. Detta sker redan på skolor i kommunen. Vi hör vad skolan har att säga i frågan vid nästa möte.

10. Lindberg skola, en trygg skola? Föräldraföreningen har fått många brev om incidenter i skolan som gjort att elever känner sig otrygga. Efter en lång diskussion bestämdes att vi sammanställer inkommet material och tar upp detta med skolan vid nästa möte.

11. Aktivitetslistan. Carolina gick igenom listan och den justerades.

12. Övriga frågor. Det har kommit flera brev till Föräldraföreningen som tar upp klagomål på skolmaten. Sofie tar reda på fakta, följs upp.

Åter kom frågan upp om hur vi i styrelsen ska få mer respons från övriga medlemmar i föreningen. Vi pratade om att ordna möten med "Öppen agenda". Var och en tar en funderare på förslag så stämmer vi av på ett senare möte.

13. Nästa möte. Nästa möte är med skolan den 9/5 kl 17.30.

14. Mötet avslutas. Ordförande Pelle avslutade mötet.

Sekreterare                         Justerare

 

Hans Hansen                      Åsa Ekwall                  Lillemor Johansson