Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

måndag 21 mars 2016

Möte i Lindbergs föräldraförening 21/3 2016

Närvarande: Pelle Eriksson, Monica Nilsson, Carola Bengtsson, Eva Lindberg, Åsa Ekwall, Carolina Kvarnström, Elisabet Karlsson, Hans Hansen, Marie Knutsson (delar).

1. Öppnande av mötet. Pelle hälsade välkomna och öppnade mötet.

2. Val av justerare. Till justerare valdes Carolina och Elisabet.

3. Godkännande av föredragningslista. Listan godkändes efter att punkt 15 flyttats och blivit punkt 3b.

3b. Skolan informerar. Marie tog upp frågan om reflexvästar till F-spåret. Pelle frågar Sara hur långt hon kommit med ärendet.

Carola informerade om innemiljön. Fastighetsägaren startar en utredning beträffande dålig lukt vid 8b´s klassrum.

Årskurser 3-6 får utökad matematikundervisning nästa år.

Eva Lindberg äskade pengar till tysklandsutbytet.

Marie tog upp önskemålet om bidrag till böcker för elever i F-klass. Skolan har fått extra resurser i skollyftet för att barnen ska läsa mer.

Arbetet med skolloggan fortsätter.

4. Julmust/påskmust. Föräldraföreningen berättade för skolan om beslutet att inte servera must till Påskbuffén efter händelserna vid Jullunchen.

5. Rastvakter/lek ute på ängen. Carolina tog upp frågan om barnen får vara på ängen eller inte på rasterna. Tidigare har det gått ut information om att skolans försäkringar inte gäller på ängen. Vi bad skolan ta reda på fakta. Det ska även finnas två rastvakter ute.

6. Föreläsningar matakuten/narkotikapolisen. Vi förklarade läget med svårigheten att få besked från tilltänkt föreläsare inom ämnet nätdroger. Carola berättade om polisens nya informatör gentemot skolorna och sa att dom prioriterar information från polisen. Vi fortsätter jobba med Matakuten och hoppas det kan bli av till nästa läsår.

7. Likabehandlingsplan. Punkten bordlades och tas upp på kommande möte.

8. Klädförråd. Klädförrådet har tömts. Vi föreslog för skolan att i fortsättningen tömma förrådet runt vecka 2 & 34. Det mötte inga hinder.

9.Skolsköterskan. Carola berättade att Ingemo gör sin VFU i utbildningen och har tjänstledigt till sommaren. Under tiden finns annan sköterska på plats.

10. Samarbete med LRF. Elisabet berättade om LRF´s önskemål om samarbete med Lindbergs skola. En lantbrukare i trakten tar gärna emot besök från skolan för att visa livet på en gård och berätta om matens väg till tallriken. LRF har paketet "Bonden i skolan" som skolan kan jobba med. Rektorn tar med sig frågan.

11. Källkritik. Hur arbetar skolan med källkritik är en fråga som kommit upp. Skolan svarar att det är ett SKALL-krav i de flesta ämnen och jobbar mycket med frågan. Eva berättade även att eleverna själva är duktiga på att vara kritiska till vad dom läser på nätet.

12. Innermiljön i skolan. Ämnet är behandlat i punkt 3b.

13. Resurser. FF vill belysa frågan om resurser och då med fokus på personaltäthet. Carola anser att läget är mer än tillfredsställande och hon har ingen oro i frågan. Rektorerna informerade om arbetet som specialpedagogerna utför i de olika ämnena. Lindberg skola har fler stödlärare än de flesta andra skolor i kommunen.

14. Sjöaremossen. Det har framkommit från flera håll att dagen på isbanan var lyckad men vi önskar att det till kommande år införs hjälm och skridskokrav på dom som beträder isen.

15. Skolan informerar. Punkten ändrad till 3b.

16. Aktivitetslistan. Carolina gick igenom listan och vi diskuterade runt vissa punkter, listan aktualiserades.

17. Övriga frågor. Parkering i backen. Det står fortfarande ofta bilar framför grindarna på morgonen. Hur göra för att få folk till att förstå vikten av att hålla utryckningsvägen fri? Förslag mottages tacksamt.

18. Nästa möte. Det föreslogs att nästa möte med skolan hålls 9/5 kl 17.30

19. Mötet avslutas. Pelle avslutade mötet.

 

 

Sekreterare                  Justerare

 

Hans Hansen               Elisabet Karlsson              Carolina Kvarnström