Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

torsdag 25 februari 2016

Möte i Lindbergs föräldraförening 25/2 2016

Närvarande: Elisabet Karlsson, Åsa Ekwall, Lillemor Johansson, Sara Abrahamsson, Pelle Eriksson, Carolina Kvarnström, Hans Hansen.

1. Öppnande av mötet. Pelle förklarade mötet öppnat.

2. Val av justerare. Vi valde Elisabet och Carolina till justerare.

3. Godkännande av föredragningslistan. Föredragningslistan för mötet godkändes.

4. Julmust/påskmust. Vi beslutade att ta upp vad som har hänt i efterspelet av kaoset på julbuffén. Skolan får svara på nästa möte.

5. Rastvakter/lek på ängen. Det har framkommit att elever ofta leker på ängen. Tidigare har denna äng varit förbjudet område då det inte tillhör skolan. Ingen av rastvakterna gjorde någon ansats till att få eleverna på rätt sida av gränsen. Vi är intresserade av hur reglerna är för vistelse på ängen och vad som ingår i rastvakternas uppgifter, det ska skolan få svara på vid framtida möte.

6. Äskade pengar. Föräldraföreningen har fått fyra förfrågningar om bidrag till material, bland annat bollar, reflexvästar, hopprep och cd-spelare. Sara tar tag i detta och återkommer till styrelsen därefter.

7. Föreläsningar matakuten/narkotikapolisen. Vi har trots flertalet påstötningar inte fått besked från föreläsaren i ämnet "Nätdroger". Därför skjuter vi ämnet på framtiden. Vi pratade vidare om föreläsningen "Matakuten", vi tar frågan vidare till skolan.

8. Likabehandlingsplan. Vi diskuterade Lindberg skolas likabehandlingsplan 2014-15. Frågorna var många och vi känner att det behövs flera klargörande från skolan. Vi sätter det som en punkt vid nästa möte.

9. Verksamhetsplan. Pelle efterlyste en verksamhetsplan för Föräldraföreningen. Detta för att vi ska få våra återkommande händelser under året på pränt.

10. Klädförråd. Vi beslöt att tömma klädförrådet om två veckor och kläderna skänkes till Röda Korset. Därefter hänger vi upp nya inkomna kläder. Därefter jobbar vi på att tömma klädförrådet två gånger om året, runt vecka 2 och 34.

11. Aktivitetslistan. Carolina gick igenom listan. Flera punkter ströks och där noterades nya.

12. Övriga frågor. Vi tog upp inkomna mail. Det rörde skolmaten, Sjöaremossen, källkritik i skolan och innemiljön för elever och lärare. Regler, Vi vill ha lika regler för alla spår. Det har önskats en papperskorg vid busshållsplatsen/gymnastiksalen.

13. Nästa möte. Den 16/3 klockan 18.00 hålls nästa möte i skolan.

14. Mötet avslutas. Pelle avslutade mötet.

 

Sekreterare                      Justerare

 

Hans Hansen                    Elisabet Karlsson               Carolina Kvarnström