Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 1 september 2015

Styrelsemöte 150901

Närvarande: Pelle Eriksson, Lillemor Johansson, Sofie Karlsson, Peter Nilsson, Sara Abrahamsson, Carolina Kvarnström, Matilda Nilsson, Elisabet Karlsson, Hans Hansen.


1. Mötet öppnas. Peter öppnade kvällens möte hos Hans.
2. Val av justerare. Pelle och Sofie valdes att justera protokollet.
3. Föregående protokoll. Hans läste upp de senaste två protokollen för att friska upp minnet samt för att veta vad som ska följas upp.
4. Bregott i matsalen. Vi vill få kommunen att ge skolorna möjligheten att välja Bregott istället för margarin i matsalen. Kristina Lindfeldt har startat en kampanj för att få rektorer med flera att jobba åt det hållet.
5. Belysning på cykelvägen. Vi har fått påtryckningar om att ta upp frågan om belysning på cykelbanan till Trönninge. Föräldraföreningen anser inte att det ligger på vårt bord då cykelbanan är helt nybyggd.
6. Skolbuss. Ny termin, nya bussfrågor. Vi pratade om de nya, mer restriktiva bussreglerna. Det framkom många ologiska gränsdragningar och regler. På skolans hemsida framgår att det hålls bussråd ca tre gånger per termin och där en representant från FF ska vara deltagande. Vi tar upp detta med skolan och får klarhet i hur bussrådet fungerar och varför vi inte är inbjudna. Vi anser att FF har en viktig och given roll i bussrådet.
7. Felaktigt hemskickade barn. Föräldrar har gjort oss uppmärksamma på att flera barn har blivit felaktigt hemskickade från fritids. Vi kollar rutinerna med skolan på nästa möte.
8. Teknik i skolan. Carolina tog upp frågan hur teknik lärs ut i Lindbergs skola. Är detta ett ämne som det ska fokuseras på med tanke på kommunens stora industrier?
9. Inbetalningsavier. Vi försöker få ut lapparna på fredag. Carolina och Sofie styr upp detta.
10. Föreläsning. Sofie har varit i kontakt med Svenska Narkotikapolisföreningen angående möjliga datum för föreläsning i skolan. Vi har två datum i Oktober att välja på. Sofie kontaktar skolan för att bestämma vilken som passar bäst. Det blir årskurserna 6 till 9 som det föreläses för på dagen och på kvällen är det dags för alla föräldrar och vårdnadshavare med barn på Lindbergs skola att lyssna. Vi försöker få in sponsorer som täcker föreläsningskostnaden.
11. Aktivitetslistan. Carolina gick igenom listan och vi diskuterade runt ämnena. Flera av punkterna lyftes på nästa möte med skolan.
12. Ekonomi. Sara redogjorde föreningens ekonomi. FF har fått en fråga om att stötta skolans tysklandsutbyte för åttorna. Vi valde att bidraga med minst 4000 kronor.
13. Övriga frågor. Peter ämnar sluta i styrelsen efter kommande årsmöte.
14. Nästa möte. Nästa möte hålls kl 19.00 den 15/9 i skolan.

Sekreterare                           Justerare


Hans Hansen                         Sofie Karlsson                  Pelle Eriksson