Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 5 maj 2015

Styrelsemöte 150505

Närvarande: Peter Nilsson, Pelle Eriksson, Lillemor Johansson, Sofie Karlsson, Elisabet Karlsson, Hans Hansen, Stigert Pettersson, Monica Nilsson, Ingemo Arnesdotter, Maria Fritzson.


1. Öppning av mötet. Peter öppnade.

2. Val av justerare. Elisabet Karlsson och Lillemor Johansson valdes till att justera protokollet.

3. Otrygga barn, kollektiv bestraffning. Det har spekulerats i om borttagandet av torkskåpen i en farstu är en form av kollektiv bestraffning för att några elever haft sönder skåp. Skolan anser sig inte ha råd att ersätta torkskåp oavsett skäl till att dom inte fungerar. -Kvalitén motsvarar inte priset säger Stigert. Också skilda åsikter om vem som ska betala. Kanske något för FF att ta tag i? Vi framförde också att det framkommit att en del elever känner sig otrygga i skolan, skolan informerade i ämnet under punkten "Övriga frågor".  

4. Skolans stolar. Tidigare har vi påpekat för skolan om avsaknaden av fotstöd på en del stolar. Nu ska detta vara åtgärdat, bland annat genom nyanskaffning meddelar Stigert.

5. Logotyptävling. Det har inte funnits tid att ta fram förslag till logotyp, återupplivas till hösten.

6. Kvarglömda kläder. Vi framförde önskemål om att få ner kvarglömda kläder från avdelningarna innan öppet hus nästa vecka. Monica skulle framföra detta till arbetslagen.

7. Föreläsningar. Tidigare har det bland annat förelästs om internets möjligheter och faror för elever och vårdnadshavare, vilket varit uppskattat. Vi vill ordna en ny föreläsning, denna gång om droger. Skolan ställde sig positiv och vi tar upp detta till hösten igen.               8. Trönningeskolan. Vi undrade om det finns någon ny information om Trönningeskolan, skolan hade inget av intresse att berätta.

9. Skolavslutningens upplägg. Dagen ser i korthet ut så här: Klasser 7 till 9 inleder avslutningen i kyrkan och följs av A-spåret och avslutningsvis spår B. Information kommer ut inom kort. Skolan framförde önskemål om hjälp vid kyrkans dörrar, föräldraföreningen tog på sig uppgiften.

10. CD skivor till avgångselever. Vi frågade om framtagningen av skivorna är i fas. Eva Lindberg håller i ärendet och enligt Monica ska skivorna vara beställda.

11. Språkval. Punkten utgick.

12. Hemkunskapslokalen. Vid uthyrning visade det sig att flera spisar var defekta och att det inte var rent i salen. Stigert sa att det är beställt nya spisar och att skolan kollar hygienfrågan.

13. Skolan informerar. Stigerts efterträdare blir klar denna vecka. Skolan kommer att ha 477 elever till hösten. Vid ett bussrådsmöte informerades det bland annat om att äldre elever från Trönninge inte längre är berättigade till busskort efter att cykelbanan är färdig. Det kommer också bli mer noga med att rätt barn åker med rätt buss.

Ingemo, Maria, Stigert och Monica informerade om resultatet av Trivselenkäten 2015 och hur den är framtagen. Frågorna ställs till elever i kommunens alla skolor och är av karaktären: Hur trivs du i din klass?, Får du arbetsro på lektionen?, Har du någon att vara med på rasterna?, Hur är sammanhållningen i din klass?. Resultatet visar att eleverna i Lindbergs skola trivs bättre än genomsnittseleven i kommunen. Förvaltningen kommer att ha ett rådslag där enkäterna följs upp. Enkäten kommer att återkomma minst en gång per läsår.

Ingemo berättade om projektet "Toa-vett". Det innebär genomgång av hur ett toalettbesök ska gå till. Det har även utmynnat i att separata pojktoaletter respektive flicktoaletter införts. Detta har som mål att få trivsammare toaletter. Projektet har hittills varit positivt.

14. Övriga frågor. Elisabet kom med ett förslag från LRF om att inleda projektsamarbete med skolan. Hon uppmanades att komma tillbaka med ett genomarbetat förslag för skolan att ta ställning till.

15. Nästa möte. Tidpunkt för nästa möte bestäms senare.

16. Mötet avslutas. Stigert tackade för gott samarbete med Föräldraföreningen. Vi önskade honom lycka till med den nya tjänsten i Hylte kommun och Peter avslutade mötet.

 

Sekreterare                   Justerare

 

Hans Hansen                Elisabet Karlsson                Lillemor Johansson