Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 15 september 2015

Styrelsemöte 20150915

Närvarande: Pelle Eriksson, Peter Nilsson, Sara Abrahamsson, Monica Nilsson, Eva Lindberg, Carola Bengtsson, Sofie Karlsson, Lillemor Johansson, Matilda Nilsson, Hans Hansen.

1. Öppning av mötet. Peter öppnade mötet som hölls i skolan och mötesdeltagarna presenterade sig för varandra.

2. Val av justerare. Till justerare valdes Pelle och Sara.

3. Torkskåp. Vi hade en diskussion om möjligheterna för att få till någon torkmöjlighet. Pelle tar tag i frågan efter det att Monica kollat läget igen.

4. Skolans hemsida. Vi poängterade en del felaktigheter på hemsidan och det skulle vidarebefordras till hemsidesansvariga.

5. Bussråd. Vi undrade om det hålls några bussråd som framgår av hemsidan. Skolan svarade att det hålls och att vi ska bli inbjudna i fortsättningen.

6. Hemkunskapslokalerna. Vi följde upp frågan från i våras angående brister i hemkunskapslokalen. Skolan kollar upp och återkommer.

7. Fel hemskickning av barn från fritids. Vi har fått uppgifter om att barn felaktigt blivit hemskickade från fritids. Skolan informerade om fritidspersonalens arbetssituation med många ändringar, olika versioner, telefonsamtal mm. Självfallet ska det inte ske. I höst börjar skolan använda TEMPUS. Det är ett hjälpmedel för att registrera närvaro, anmäla scheman och göra ändringar i schemat.

8. Oömma kläder. Elever har blivit ombedda att ta med oömma kläder för visst skolarbete. Vi föreslog att förkläden kunde sys av elever på textilslöjden.

9. Språkval. Skolan ska enligt reglerna erbjuda två språkval förutom svenska. Tyska och franska har eleverna att välja på. Eventuellt kommer ytterligare språk att tillkomma kommande läsår.

10. Föreläsning. Vi informerade skolan om våra planer om en föreläsning om nätdroger, riktad till årskurs 6 till 9 samt alla vårdnadshavare med barn i Lindbergs skola. Datumen vi hade som förslag krockar med skolans planering. Sofie kollar alternativa datum.

11. Aktivitetslistan. Vi beslöt att flytta denna punkt till kommande möte.

12. Logotyptävling. Vi återupplivade tanken om en logotypstävling. Eva för frågan vidare till Anna-Lena Persson, bildlärare.

13. Smör istället för Flora. Kommunens linje är att hålla ner fettmängden och skolan följer kommunens rekommendationer.

14. Äventyrspedagogik. Vi tog upp vår önskan om att äventyrspedagogiken ska återinföras. Carola tog till sig frågan och återkommer i ämnet framöver.

15. Grusplan. Det har framkommit önskemål om ytterligare en grusplan. Detta på grund av att befintlig plan tas i anspråk under en del idrottslektioner. Vi pratade igenom olika möjligheter och konstaterade svårigheterna i frågan då skolan inte har så mycket mark. Vi tänker vidare på alternativ.

16. Skolan informerar. Idrottslärare Caroline slutar och ny är rekryterad. Det blir Mattias Gylling från Kungsbacka som börjar i höst.

Projektet "Budskapet bild & text" startas i skolan. Det innebär att elever i förskoleklass får mer högläsning i skolan.

Mattelyftet pågår för berörda lärare i klasser 1 till 3.

Svenskalyftet fortskrider för lärare i klasser 4 till 6.

17. Övriga frågor. Eva berättade om tysklandsutbytet och ansökte om ett bidrag till projektet. Föräldraföreningen skjuter till minst 4000 som vi bestämt på föregående möte.

Läxor. Pratet går på skolan om mängden läxor. Det finns ingen uttalad policy från skolan om mängden, utan mer om individuellt anpassade läxor.

Mobbning. Frågan kom upp till den nya rektorn hur hon tänker sig arbetet mot mobbning. Hon ser det som en väldigt viktig fråga och kommer att jobba från flera fronter, däribland ett fortsatt arbete med ARIL.

18. Nästa möte. Nästa möte hålls den 11/11 kl 18.00.

19. Mötet avslutas. Peter tackade för ett trevligt och smidigt möte, han förklarade därefter mötet avslutat.
Sekreterare                             Justerare
Hans Hansen                          Sara Abrahamsson                     Pelle Eriksson