Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 3 mars 2015

Styrelsemöte 20150303


 

·         Mötets Öppnande

·         Val av sekreterare
Sara Abrahamsson

·         Val av justerare
Matilda Nilsson och Lillemor Johansson

·         Sena utlägg på hemsidan
Skolan påpekar att utläggen kommer ut så fort de kommer dem tillhanda. De som kan vara problemet i vissa fall är om information kommer från ideella föreningar, då kommer de ofta sent till skolans kännedom.
Skolan tar även upp att Lindbergs skolas hemsida inte bör vara en anslagstavla utan en informativ hemsida som angår skolan. Ex. information från skolan, kommunen eller barn & utbildningsförvaltningen.

·         Elevrådsmöte
Skolan håller helt och hållet med om att elevrådet inte sköts. Det på grund av att skolan vill få mötena mer meningsfulla. I dagsläget är det enligt skolan meningslösa möten där eleverna varje gång tagit upp att de vill ha en fotbollsplan med gräs, fotbollsmål, större idrottshall osv. Problemet ligger i att eleverna kommer till elevrådsmöten med frågor de inte kan rå på eller styra över, frågorna blir på för hög nivå där de inte kan påverka.
Skolan vill att elevrådet ska kunna ha en inverkan, skolan jobbar för tillfället på att diskutera fram nyttan med elevrådet. Ska det kanske handla om skolans trivselregler eller ska mötena vinklas och bli temaorienterade?

·         Sjöaremossen
Föräldraföreningen meddelar skolan att dagen på sjöaremossen var lyckad och att skolan i år skötte allt med bravur. Det var mycket mer upp styrt i år än föregående år. Skolan får en klapp på axeln av föräldraföreningen!
Det som även togs upp i detta fall var att många barn och vuxna gick på isen med skor, vilket inte var uppskattat av alla.

·         Skolskjuts från Trönninge
Inom mycket snar framtid meddelar Stigert via hemsidan om vad som kommer gälla.

·         Trönningeskolan
I dagsläget är det satt att skolan ska stå klar 2017.
Informationsmötet kommer inom kort.

·         Torkskåp i 3-4A kapprum
Föräldraföreningen ställer frågan om varför det inte finns något torkskåp att nyttja för barnen i 3-4A. Skolan påpekar att det är ett dilemma. Torkskåpen är för hemmabruk och tål inte stojet och stimmet som råder runt dem, skåpen går helt enkelt sönder. Stigert skall prata med Vaktmästaren på skolan och se vad de kan komma fram till. Det är inte skolan som köper in skåpen utan det görs via serviceförvaltningen och därför är det ett problem som inte skolan själva kan påverka.

·         Höstterminens föräldramöte, info från FF
Föräldraföreningen önskar att skolan har en stående punkt på deras agenda vid föräldramöten. Föräldraföreningens Styrelsen vill att information om föräldraföreningens nytta ska framgå bättre till föräldrar än vad den gör i dag.

·         Förslag på logga till FF från 7-9
Skolan kommer hjälpa föräldraföreningen att få fram en logotyp. Elever i skolan kommer arbeta fram en logotyp med en motivering om varför just deras logga ska vinna. Exakt hur det kommer att ske är under bearbetning. Stigert tyckte att idén var kul och vinnaren kommer att presenteras på vårvernissagen 12maj. Alla verk kommer visas på en utställning, 12maj.

·         Smör. Bregott istället för margarin
Skolan är osäker på vad som serveras i matsalen. Pelle kommer ta upp det med matsalens personal och kolla vidare vad som serveras.

·         Påskmust
Styrelsen kommer lägga ut frågan till övriga i föreningen. Styrelsens medlemmar kan tyvärr inte medverka vid utdelningen.

·         Pengar till CD skivor
FF hör sig för gällande 9:ornas CD skivor som vi årligen finansierar. Skolan återkommer med svar om hur det blir.

·         Aktivitetslistan
Cykelställen håller på att sätta upp, vilket vi alla är glada för!

Personal och elever på skolan har genomgått en trivselenkät, skolan håller på att sammanställa och återkommer med svaret vid nästa möte.

Nya möbler är installerade i matsalen vilket har gett en dämpande ljudnivå. Enligt skolan är alla nöjda och glada med denna förändring.

En lägre varmhållningsbänk har införskaffats till matbespisningen, nu kan även de mindre barnen ta till sig maten på ett lätt sätt.

Gällande skolans hemsida så försöker skolan hålla den uppdaterad så gott som det går. De lägger mer krut och fokus på klassernas egna bloggar, de har fått uppfattningen om att det är där vi föräldrar kollar mest.

·         Skolan informerar
Skolans rektor Stigert Pettersson har sagt upp sig på egen begäran. Han kommer sluta som rektor 1juni.

Stigerts tjänst kommer tillsättas så fort ny rekrytering gjorts, skolan hoppas på att det är färdigt till skolstarten.

Monica Nilsson kommer vara kvar som rektor.

12maj är det öppet hus i skolan mellan 17-19

Vid skolans personalmöte diskuterades tjänstepanering. Till hösten beräknas elevantalet öka från 465 elever till 477 elever.

Franskan som språk är på väg att dö ut i skolan.

·         Övriga frågor
FF har fått information om att det är kallt i gymnastiksalens omklädningsrum. Inget som skolan har fått vetskap om. Stigert ska ta upp det med idrottspersonal.

FF har fått information om att det är kallt i olika rum på skolan.

Skolan har loggat temperaturen i olika salar. Rapporten har inte kommit dem tillhanda än.

·         Nästa möte
2015-05-05 Klockan: 19.00

·         Mötet avslutas

 

Justerare1:

Matilda Nilsson                                                 ______________________________________

 

Justerare 2:

Lillemor Johansson            ______________________________________