Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

torsdag 26 februari 2015

Styrelsemöte 150226


Närvarande: Peter Nilsson, Lillemor Johansson, Sara Abrahamsson, Pelle Eriksson, Carolina Kvarnström, Elisabet Karlsson, Hans Hansen, Matilda Nilsson.


1. Öppning av mötet. Ordförande Peter öppnade mötet hos Pelle.

2. Val av justerare. Carolina och Elisabet valdes till justerare.

3. Genomgång av föregående protokoll. Hans läste igenom protokollen från årsmötet samt konstitueringsmötet.

4. Utvärdering av årsmötet. Vi pratade om den magra uppslutningen på mötet. Varför kommer inte fler? Läses inte bloggarna? Hur ska vi få föräldrarna att förstå att det är dom som är föreningen? Vi bestämde att få bättre fart på vår Facebooksida där Sara och Elisabet ansvarar för jobbet med hjälp från oss andra i styrelsen. Vi pratade om en del av punkterna som kom upp under brainstormingen. Vi ska låta årskurs 7 till 9 ta fram förslag på logotyp till föräldraföreningen, kanske det går att göra på bildlektionen? Anslagstavla, vi avvaktar och börjar med att låta en mer levande Facebooksida vara vår anslagstavla. Bytardag av sportutrustning ska vi försöka få till stånd i Januari -16.

5. Information till nya elevers föräldrar. Vi bestämda att ta fram en A5 med kortfattad info som ska delas ut på föräldramöten. Sara och Elisabet fixar lappens utformning på Facebookmötet.

6. Aktivitetslistan. Punkten flyttas till kommande möte.

7. Påskmust. Styrelsen har ingen möjlighet att dela ut påskmusten i år. Vi kommer att fråga föräldrarna om hjälp med musten.

8. Övriga frågor. Föreläsning. Vi var eniga om att vi ska jobba för att ordna en föreläsning, Elisabet förhör sig hos polisen om droginfo.

Varför så sen annonsering på skolans hemsida av föreläsningen på Komedianten om internet vett? Inbjudan kom ut cirka två dagar innan. Detta tar vi upp med skolan.

Trönningeskolan. Vi tar upp ämnet med skolan och håller oss informerade.

Serveras det Bregott i matsalen eller är det sämre alternativ? Vi kollar och förhör oss med skolan.

9. Nästa möte. Nästa möte är den 3 Mars klockan 19.00 i skolan. Pelle tar hand om ordförandeskapet.

10. Mötet avslutas. Peter avslutade mötet.

 

Sekreterare                    Justerare

 

 

Hans Hansen                  Carolina Kvarnström                Elisabet Karlsson