Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 17 november 2015

Styrelsemöte 20151117

Närvarande: Peter Nilsson, Sara Abrahamsson, Pelle Eriksson, Lillemor Johansson, Sofie Karlsson, Monica Nilsson, Carola Bengtsson, Hans Hansen.

1. Öppning av mötet. Peter öppnade mötet.

2. Val av justerare. Sofie och Sara valdes till kvällens justerare.

3. FF nästa år. Valberedningen är informerad om avsägelser i styrelsen.

4. Lugn skolstart. FF har fått uppfattningen att läsårets start varit lugn och eleverna kommit i fas snabbt. Skolan tyckte det hela flutit på bra men vissa incidenter har det funnits att ta tag i.

5. Önskemål att FF ska bidraga med? Vi påminde skolan om vad vi kan hjälpa till med i materielväg. Carola för det vidare till arbetslagen.

6. Julmust. Vi tar reda på när julbuffén är,  Sara och Matilda styr upp logistiken runt julmusthanteringen. Carola hör med elevrådet.

7. Årsmöte. Vi väntar på besked från föreläsarna om dom kan komma. Innan dess spikar vi inget datum. Preliminärt 8 feb.

8. Föreläsning kost. Lillemor föreslog att vi skulle ordna en föreläsning "Bli en kräsen konsument" som Tommy Svensson framför. Vi beslöt att inte boka något nu och att det nog hade varit bra att samordna den med någon mer.

9. Morgans mission. Sara berättade om serien "Morgans mission". Vi samtalade om programmet skulle vara något att jobba med och kring i skolan. Rektorerna var positiva och skulle rekommendera serien för lärargrupperna.

10. Aktiviteter. Vi undrade hur aktivitetskalendern ser ut. Monica berättade att det blir en dag på Sjöaremossen detta läsår också. Luciafirande kommer att hållas i kyrkan. Det tittas på ett samarbete mellan idrotten och andra ämnen efter förslag från idrottsläraren.

11. Bilar vid grind. FF påtalade okynnesparkeringen vid grindarna uppe vid Fritids. Det är inte rätt att blockera en räddningsväg. Skolan höll med och ska jobba för att det upphör.

12. Mobiler under skoltid. Vi tog upp riskerna med mobiler och iPads i skolan och då framförallt i gymnastiken. Foton kan lätt komma ut på sociala medier. Skolan tog med sig frågan och påtalade hur viktigt det är med en fungerande "mobiletik" för oss alla.

13. Aktivitetslistan. Listan utgår detta möte.

14. Skolan informerar. Flera lärare är med i utvecklingsgrupp som försöker utveckla lärandet. StudieYrkesVägledarna och Deromegruppen jobbar ihop i "Entreprenöriellt lärande" Framöver kommer även Sparbanken att vara med i skolans kontakt med företagsvärlden. Skolan har fått mellan fem till tio nya elever under höstterminen, flera av dom kommer från Kunskapsskolan. Nya torkskåp är installerade där det behövdes. En del toaletter ska målas om i höst. Detta är en del i arbetet med "Trygghet & Trivsel.

15. Övriga frågor. Finns det någon möjlighet att någon vuxen styr upp påklädningen i kapprummet för F-barn innan rast och hemgång? Många barn går ut för lättklädda. Skolan ser över möjligheterna.

Frågan har kommit upp om att hyra matsalen för Luciafirande i ett par klasser. Skolan har redan löst frågan och alla är nöjda.

Barbro önska avsäga sig platsen för Fritids på våra möten. Skolan kommer att välja en ny representant.

16. Nästa möte. Den 11/1 2016 klockan 18.00 håller vi nästa möte hemma hos Lillemor.

17. Mötet avslutas. Peter avslutade ett trevligt och givande möte.

 

 

Sekreterare                     Justerare

 

 

Hans Hansen                 Sara Abrahamsson             Sofie Karlsson