Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 16 september 2014

Styrelsemöte 140916




Närvarande: Peter Nilsson, Lillemor Johansson, Sara Abrahamsson, Hans Hansen, Stigert Pettersson, Sofie Karlsson, Monica Nilsson, Eva Lindberg.



1. Öppning av mötet. Peter öppnade mötet.

2. Val av justerare. Sara och Sofie valdes att justera dagens protokoll.

3. Inbetalningsavi. Steven skulle ta fram blankett, resultatlösa försök att nå honom. Peter styr upp så blankettunderlag når skolan.

4. Utvärdering av skolavslutningen. Stigert summerade avslutningen som han ansåg blev lyckad.

5. Tvål i gymnastiksal. Frågan om tvålens vara i gymnastikens duschar har kommit upp i vissa klasser. Tvål utan parfym är vad som gäller.

6. Skolans stolar. Föräldraföreningen har fått e-brev angående saknaden av fotstöd på en del av stolarna i klassrummen. Skolan lovar att inventera stolarna och åtgärda eventuella fotstödsbrister.

7. Inga nötter och mandel till skolan. Vi uppmanade skolan att informera i klasserna om risken för allergikerna.

8. Väntetid vid bussarna. Det har belysts att väntetiden har varit lång för vissa. Skolan ser över situationen. Stigert berättade om de första veckornas strul med busslinjer mm. Det verkar som läget är Ok.

9. Skördefest. Föräldraföreningen har inte tagit beslut om att arrangera någon skördefest, men är det någon klass som vill dra igång ett arrangemang till nästa år så är dom välkomna.

10. Aktivitetslistan. Vi tittade igenom listan och samtalade om vissa punkter, vi tar upp listan igen på nästa möte och justerar innehållet.

11. Skolan informerar:

* Nya möbler i matsalen, det har blivit bra. Inte samma storkökskänsla utan mer som restaurang, runda bord och lägre ljud.

* Kuratorbyte. Resultatet av en stor omorganisation inom skolhälsan gör att vi får en ny kurator som börjar i November. Dessutom nyrekrytering av en studieyrkesvägledare.

* Skolan utökas med nästan två tjänster till detta läsår.

* Nytt för i år är specialpedagoger i arbetslagen, det blir Elisabeth Persson, Andrea Sjölin och Annika Pettersson som tar dom rollerna med Boo som mentor.

*Skolan planerar en föräldrakväll där det informeras om skolans pedagogik med framför allt lästräningen.

* Vissa klasser ingår i ett projekt med en del klasser från andra skolor i kommunen. Projektet heter "Ökad anställningsbarhet" och drivs av Region Halland och kommunerna bland andra.

12. Övriga frågor.

*Ekonomi, vi har för tillfället 10500 kronor på föreningens konto. 

* Det har inkommit en förfrågan om bidrag till tysklandsutbytet. Vi kollar av ekonomin under hösten och återkommer med besked.

13. Nästa möte. Nästa möte med skolan hålls den 25/11 och vi kommer preliminärt att ha ett eget möte den 12/11.

14. Mötet avslutas. Peter tackade och avslutade mötet.

 

Sekreterare

 

Hans Hansen

 

Justerare

 

Sara Abrahamsson                                  Sofie Karlsson