Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

onsdag 10 september 2014

Styrelsemöte 140513


Närvarande: Lillemor Johansson, Carolina Kvarnström, Peter Nilsson, Pelle Eriksson, Stigert Pettersson, Barbro Sjöholm och Hans Hansen.

1. Peter hälsade oss välkomna och öppnade mötet.

2. Val av justerare. Pelle och Lillemor valdes att justera dagens protokoll.

3. Tillagningskök. Pelle redogjorde för utfallet av namninsamlingen, vi fortsätter arbetet med att få in fler. I början av Juni planeras det en lunchträff med Barn och Ungdomsnämnden samt Servicenämnden i skolans matsal. Vår skrivelse kommer att lämnas över tillsammans med namninsamlingen. Vi ber skolan undersöka effekterna av denna tid med matlagning i Lindberg.

4. Skolavslutning. Skolavslutningen är den 13/6. Skolan kommer att lägga ut ett informationsbrev på hemsida och på klassbloggarna. Där står tider för de olika klasserna samt "Bra att veta" inför dagen. 9:ornas avslutningsmiddag hålls den 10/6.

5. Avskedsgåvan. Vi blev informerade om att skivorna är beställda. Föräldraföreningen delar ut dom.

6. Majblomsförsäljningen. Försäljningen av Majblommor har löpt på bra och godkännandelappen till föräldrarna mottogs positivt.

7. Aktivitetslistan. Vi gick igenom listan och samtalade om vissa punkter. Cykelstället är framflyttat till nästa budgetår. Hemsidan bör genomgå en total uppdatering. Klädförrådet ska tömmas sista Maj och fyllas med kläder från avdelningarna. Ventilationen har fungerat bra den sista tiden. Stigert förklarade hur man har tänkt sig lärarbemanningen i mellanklasserna nästa läsår samt hur man kan strukturera upp lektionerna och lärandet. Matsalsmöbelfrågan ligger på Serviceförvaltningen.

8. Skolan informerar.

Nästa år får 6:orna I-pad istället för dator. Kommunen har beslutat att fasa ut datorerna, det blir en lägre kostnad och i stort sett samma funktion.

De skriftliga omdömena kommer att förändras, skolverket förenklar och det kommer att starta till hösten i klasserna 1 till 5. Infomentor släcks ner. Det blir färre papper att gå igenom inför utvecklingssamtalen. I klasserna 6 till 9 är betyget det skriftliga omdömet.

Tysklandsutbytet har i år 10-års jubileum. Årets kull kom hem från resan i går.

9. Övriga frågor. Peter undrade hur MU (Mobil Ungdomsverksamhet) togs emot. Stigert talade väl om Kultur & Fritidsförvaltningens initiativ och hoppas det fortsätter.

10. Peter tackade mötesdeltagarna för ett bra möte och bad om att få återkomma med tid och plats för nästa möte.

Sekreterare                                      Justerare

 

Hans Hansen                                      Pelle Eriksson                                 Lillemor Johansson