Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 26 november 2013

Styrelsemöte 131126


Närvarande: Carolina Kvarnström, Sara Abrahamsson, Sandra Larsson, Per-Ola Eriksson, Peter Nilsson, Hans Hansen, Eva Lindberg, Monika Nilsson, Stigert Pettersson, Sofie Karlsson

 

1.       Mötet öppnas
Mötet öppnas.

2.       Val av justerare

Carolina Kvarnström och Sara Abrahamsson

3.       Genomgång av föregående protokoll
 Samtliga mötesdeltagare har tagit del av protokollet, inga frågor.

4.       Redovisning av ekonomin

Sara redovisar planerade utgifter, se bifogad bilaga. Vi konstaterar återigen att vi har fått in mindre intäkter än tidigare år. Det har kommit in inbetalningar från samtliga spår/klasser dock. 

5.       Beslut om Tysklandsbidrag

FF informerar om bidraget för skolan.

6.       Möte ang. ändrade upptagningsområde

Information om dialog-möte ang upptagningsområde för Lindberg, Bläshammar samt Trönninge skola kommer ut på hemsidan/bloggen den 27/11-13. Mötet hålls på måndag den 2/12-13.

7.       Beslut om utdelning av bidrag till de olika spåren och åldersgrupper

Vi kommer överens om att öronmärka potter till de olika grupperna i skolan att äska pengar från ur FF kassa. Detta för att det skall vara enkelt att se om alla grupper äskat pengar från kassan. Grupperna är

F-2 per ”färg”

3-6 och

7-9 samt

Fritids. 

8.       Årsmötet

Peter har pratat med Boo Larsson som gärna ställer upp som gäst-föreläsare. (boolarsson.se) Mötet blir antagligen någon gång under vecka 5, 6 eller 9.

9.       Aktivitetslistan (AL)
Carolina går igenom aktivitetslistan, nedan följer kommentarer kring de punkter som vi talade extra om. Den fullständiga aktivitetslistan ligger bilagd.

·         Cykelställen – Stigert har fått kostnadsförslag, processen bör vara klar under våren 2014

·         Trivsel&Trygghet – över lag bra.
- I kommunen följer man upp effekt-målet genom skolsköterskans hälsosamtal med barn i åk 3, 7 och 9.
- Skolan har avstämningar med ARIL,
- Stigert funderar även på att ha avstämningsmöte med fokusgrupper bestående av och kurator, skolsköterska + några elever i varje klass. Dessa elever väljs slumpmässigt från klasserna.

- Trygghets-vandring/karta hålls kontinuerligt.

- Trivselledare är igång med bla rastaktiviteter.

- I ex 7-9s område har bl.a. ommöblering och ”mer att göra” bidragit till ökad trivsel. (Tex fotbollsspelet som FF köpt in).

·         ARIL på hemsidan – foton önskas, Stigert ber Niklas att fixa detta snarast.

·         Netscan 11-12/2 Vuxna tis och barnen på ons.

·         Miljön i skolmatsalen. Matsalens möbler skall bytas ut under en tvåårs-period. Maten har blivit bättre. Det är svårt för de minsta barnen att nå maten. Monika kollar upp alternativ för ”diskar” att ta mat.

·         Bussköerna – Läget i bussköerna samt vägen dit är organiserat. 3 bussvakter finns, vuxna går med de minsta barnen till bussen.

·         Kvarglömda kläder – Pelle jobbar med att få ordning på klädrummet.

·         Ventilationen går på max vilket skall vara tillräckligt enligt uppbyggt system. Stigert håller däremot på med att om och om igen underrätta serviceförvaltningen om att det är för kallt på vintern.

·         Soffor till fritids behövs inte från FF då det är beställt från BU-förvaltningen.

·         Skolan ställer sig positiv till att representanter från elevrådet är med och delar ut musten. Det blir onsdagen den 18/12.

·         Resurserna på skolan
FF har blivit varse om att de elever som gått i F2 Gul som blivit 3A haft 14 lärare sedan skolstart. Vi ställer frågan till skolan hur det kan ha blivit så här och om det finns något arbetsmiljöproblem (för såväl vuxna som barn) som orsakat detta.

Skolans svar: (i korthet) De flesta är ”naturliga” avgångar/ledigheter, pension och föräldraledighet. Strävan från skolan är att ha en kontinuitet. Det är olyckligt att det varit så många lärare i denna grupp.  Man har samma organisation i samtliga spår men det har inte varit samma problem hos de andra. Vi diskuterar ämnet en lång stund. Skolan ser inget arbetsmiljöproblem utan en rad olika omständigheter som givit detta. Skolan är nu medvetna om att FF tagit upp frågan.

Punkterna 10-16 Dessa punkter utgår då dessa avhandlat enligt aktivitetslistan, se denna.

17. Skolan informerar
Bussar - Skolan har haft bussråd där de behandlat bl.a. busstiderna. Framtida skoltider och busstider diskuterades. Någon klass behöver gå tidigare från skolan för att hinna med bussen. Skolan välkomnar input från FF om alternativa sätt att lägga upp skoldagen. FF tar upp denna fråga på nästa möte.
Läxhjälpen - Den 6 december kommer skolan att lansera Läxhjälpen 2.0.  Ett digitalt verktyg för elever, föräldrar och lärare att ta del av vad/hur man jobbar med olika ämnen och moment i skolan.
Traditionell läxhjälp – skolan erbjuder läxhjälp för 7-9 i skolans lokaler. Uppslutningen varierar.

 

18.   Övriga frågor

Skolan upplever att det är ett stort glapp mellan förskola och F-klass. Monika tar tacksamt emot input om hur vi skall integrera F-barnen och deras föräldrar i skolan för att få en sån bra upplevelse som möjligt för barn och föräldrar. 

 

19.   Nästa möte

Peter skickar ut en kallelse för nästa möte, kommer att hållas 2014-01-09, kl 18

20.   Mötet avslutas

Mötet avslutas

 

 

Sandra Larsson
Sekreterare

 

Sara Abrahamsson                                                                              Carolina Kvarnström
Justerare                                                                                                 Justerare