Lindbergs skola

Lindbergs skola
Lindbergs skola

tisdag 12 mars 2013

Styrelsemöte 130312



Närvarande: Sofie Karlsson, Carolina Kvarnström, Sara Abrahamsson, Lillemor Johansson, Sandra Larsson, Per-Ola Eriksson, Elisabeth Karlsson, Peter Nilsson, Hans Hansen

§1. Mötets öppnande
Mötet öppnas.

§2. Val av justerare
Carolina Kvarnström och Lillemor Johansson väljs till justerare.
§3. Föregående mötesprotokoll går vi igenom
Föregående mötesprotokoll gås igenom. Kommentar kring att maten ibland tar slut; det verkar inte som att det är kvantiteten som är problemet utan det faktum att barnen tar till sig för mycket mat och sen slänger den.
Det skulle behövas att de vuxna har koll på att barnen hellre tar två gånger än portioner som de inte orkar äta upp.
§4.  Carolina går igenom aktivitetslistan
Carolina går igenom den av henne uppförda aktivitetslistan. Samtliga tycker att det är ett bra initiativ som vi kan arbeta efter. Flera ”action points” från förra året har fortfarande pågående status.
Carolina kommer att ansvara för att listan hålls uppdaterad och att den är med på samtliga möten för uppföljning.
§5. Lillemor berättar vad som framkommit från lärare ang matsalen
Lillemor har pratat med en lärare om hur denne upplever situationen i matsalen samt om det finns något annat som denne har önskemål om.
Det övriga önskemålet är att det skulle vara bra med ett staket runt skolan. Mötet är inte ense om att detta skulle vara en bra idé. Barnen behöver lära sig var gränserna är ändå och ingen gynnas av en falsk trygghet som kan uppstå genom ett staket.
Avseende matsalen så anser läraren att den inte är ”så rolig”. Personalen ses som oengagerad och att de inte kan ta egna beslut om förändring, även små. Mötet spekulerar i huruvida det beror på dålig ordning och uppförande från barnen samt den höga ljudnivån som delar av styrelsen bevittnat.
Mötet beslutar att FF begär ett möte med kostchefen, bespisnings-personalen, skolan och representanter från FF.
§6. Peter pratar om sina förslag
§6.1 Peter kommer med förslag om ny utformning för nedan dokumentet
- Information samt uppmaning om inbetalning till FF (kommer ut vid start av varje HT + ytterligare en påminnelse om möjligheten till betalning på klassbloggar)
 - Kallelse till årsmöte (sänds ut senast 2 v. innan årsmötet)
- Information om FF att lägga på hemsidan
FF välkomnar förslagen och Peter kommer att maila ut dessa för kommentarer innan vi klubbar igenom dem.
§6.2 Skall vi bjuda på fika eller ej på årsmötet? (Tidigare har endast frukt inhandlats) Det bestämdes att - likt som föregående årsmöte – några ur styrelsen bakar och bjuder på detta och vi inhandlar kaffe/the.
§6.3 Angående avtackning med blomma eller motsvarande vid årsmöte till representanter som avslutar sina uppdrag. Mötet beslutade att då inbetalda pengar skall gå till barnen så kommer vi inte att köpa något som tackgåva utan uppmärksamma styrelsemedlemmen med ”väl valda ord”.
§6.4 När skall kallelse till årsmöte gå ut? Enligt stadgarna minst 2 v innan mötet.
§6.5 Angående att FF inköpte julstjärnor till matsalen – detta gjordes även 2009 – vart har de tagit vägen? Peter kollar upp detta tillsammans med Sara.
§6.6 Blå Fritids vill ha en ny soffa. Kommunen har ett överskottslager och Peter tar på sig att åka dit och kolla vad som finns där.
§6.7 Angående hemsidan, Peter skickar ny text om FF till Stigert alternativt Niklas som är ansvarig på skolan att lägga upp nytt material på skolans hemsida. För övrigt är hemsidan dåligt uppdaterad på flera ställen. Detta skall framföras på nästkommande möte med skolledningen.
§7.  Facebook – sabotören??
Ett antal mindre lämpliga inlägg och kommentarer har gjorts på Föräldraföreningens profil på Facebook. Sandra tar bort möjligheten att kommentera och kollar om det finns möjlighet att ta bort möjligheten att tagga.
§8. Hur skall vi i FF jobba under 2013?
Vi vill lobba för att fler vuxna behövs i skolan och att matsalen skall bli en mer trivsam plats för såväl personal som elever.  Avseende att det behövs fler vuxna kan vi bara i nuläget framföra att vi anser att det behövs.
Avseende ökad trivsel i matsalen, se § 3. Som tillägg anser FF att maten bör tillagas på plats i Lindbergs skolas kök.
Vidare kommer vi att lägga fokus på arbetet mot kränkningar i skolan och på fritids. Med kränkningar menar vi kränkande behandling som inte klassas som mobbning. Enskilda händelser som får en elev att må dåligt.
Vad har skolan för policy om någon elev blir kränkt av en annan? Följs denna? Har samtliga vuxna vetskap om sitt ansvar i att följa policyn? Används ARIL här? I så fall – hur?
Carolina ansvarar för att initiera detta projekt genom att tala med skolhälso-teamet
I arbetet mot kränkande behandling och mobbing så FF vill utge ett pris till en – av skolkamraterna nominerad - elev som under skolåret gjort något speciellt för en annan elev gällande kamratskap. Detta pris skall ges i samband med skolavslutningen. Form för hur nomineringen skall gå till beslutas om på nästa möte efter att skolledningen informerats/tillfrågats.
Aktivitetslistan skall följas upp och arbetas med.
Kommunens nya skolorganisation FF håller sig uppdaterad om vad som händer, Bläshammars FF har initierat till ett möte mellan de båda föreningarna, detta välkomnas. Som vi ser det skulle det bli ett ”brainstorming-möte” om vad som händer.
§9. Uppdatera allas kontaktuppgifter
Lista går runt som Peter renskriver och distribuerar.
§10. Övriga frågor
§10. 1
Reparation behövs på en del ställen. T.ex. är det en stor vattenpöl under gungorna framför grön/röda – den måste fyllas igen. Nät i såväl fotbolls- som innebandy-mål är trasiga, takplattor i innertaket i gymnastikhallen ligger inte som de ska, stuprör är trasiga. FF framför detta till skolledningen på nästkommande möte.

§10.2
Angående buss-tider. En del av barnens bussar går 5 minuter efter att skolan är slut. Detta medför att dessa barn går tidigare ifrån lektionen, uppskattningsvis 5-10 minuter per dag. Vad säger skolan om detta? Dessa barn går miste om en halv till en timmes skolgång per vecka.
Elisabeth ansvarar för att kolla upp information i denna fråga
§10.3 En del förslag om inköp har inkommit. Till nästa möte gör Sara en budget för kommande år.
Även förslag om att arrangera så att Bosse kan göra en variant på hans föreläsning om gränssättning för barnen. Vi tar upp på mötet med skolledningen hur detta skulle kunna genomföras.
§10.4 Rastvakter behöver påminnas om att använda sina reflexvästar.
§10. 5 Fastställande av antal möten. Vi planerar att ha ett förberedande möte per läsår (dagens för 2013) Dessutom 4 möten per läsår tillsammans med representanter från skolan.
§10. 6 Årets påskmust inhandlas av Elisabeth. Elisabeth och Lillemor delar ut den till barnen.
§10.7 Angående filmande på skolan och fritids. Vad är ok och vad är inte ok? Vilket ansvar har skolan för vad som läggs upp på t.ex. FB, Instagram, Youtube eller liknande? Går filmandet hand i hand med PUL/sekretess? Hur kan det vara okej att filma om det inte är okej för oss föräldrar att göra oanmälda besök? Frågan tas upp med skolledningen.
Sandra ansvarar för att kolla upp information om denna fråga
§11. Tid för nästa möte; 2013-03-26 18.30  
§12. Mötet avslutas